WhatsApp - WhatsApp links en QR-codes

WhatsApp-links en QR-codes zijn een geweldige manier om je bezoekers voor te stellen met je te "appen"

Inhoudsopgave:

1. Hoe maak je een WA link

2. Hoe maak je een QR-code  (met een reeds gecreëerde WA link)

3. Geavanceerde use-cases

Kosten: WhatsApp Business prijzen zijn gewijzigd in 2022 - klik hier voor meer info

Hoe maak je een WA link

Het eerste wat je moet doen is een WhatsApp-link aanmaken. Hieronder leggen we je in stappen uit hoe je dat doet.

De structuur van de WA Link is altijd hetzelfde: https://api.whatsapp.com/send?phone=XXXXXXXXXXX&text=XXXXXXXXXXXXXXXX

Bijvoorbeeld, wanneer de zin als volgt is:

De zin is:

•  “Hello, I would like to make a service appointment for my vehicle”

En het telefoonnummer is:

• +31858883598

Dan zal de link er zo uit komen te zien:

Zie ook de volgende QR-code:

Suggesties hoe deze link te gebruiken

Nadat je deze WA link hebt aangemaakt, kan je deze op meerdere manieren gebruiken:

1. Maak een WhatsApp button van de link (en voeg deze op zo veel mogelijk plekken op je website toe: voettekst/voertuigpagina...).

2. Maak de QR-code (zie uitleg hieronder).

Hoe maak je een QR-code?

QR-codes maken en gebruiken

QR-codes kunnen worden gebruikt om de offline wereld met de online wereld te verbinden. Door een QR-code met je mobiele telefoon te scannen, word je naar een URL geleid.

Hoe maak je een QR-code en link je deze aan WhatsApp

Als je WhatsApp hebt geïnstalleerd op het Web1on1-platform kun je speciale WhatsApp QR-codes maken met specifieke vooraf bepaalde zinnen. Deze zinnen kunnen worden herkend door de WhatsApp Dispatcher Bot, die vervolgens de juiste locatie & afdeling instelt en de chat routeert naar de relevante inbox.

Je kunt gratis QR-codes maken via de volgende pagina's: https://www.qrcode-monkey.com/ en https://www.qr-code-generator.com/.

Voer simpelweg de URL in en deze tools maken de QR-code voor je.

2.1-4

Geavanceerde Use-Cases

Use-Case: Start WhatsApp chat & direct routeren

Door een QR-code op de receptie te plaatsen met de tekst "Wilt u op de hoogte blijven via WhatsApp, scan dan deze QR-code en stuur ons uw kenteken" kunnen klanten eenvoudig een WhatsApp-chat starten met het serviceteam.

2.2-3

Use-Case: Direct contact met verkoopadviseurs

Het gebruik van QR-codes maakt het voor klanten heel gemakkelijk om via WhatsApp contact op te nemen met specifieke verkoopadviseurs. Deze QR-codes kunnen worden gebruikt op visitekaartjes enz.

Klik gewoon op de Copy Link in je persoonlijke instellingen (zie onderstaande video) en maak een QR-code door deze URL te gebruiken in gratis tools zoals https://www.qrcode-monkey.com/ en https://www.qr-code-generator.com/.

2.3

Wat is het voordeel van het gebruik hiervan?

1. Je promoot actief WhatsApp communicatie met je bedrijf (dat is beter dan mailen en bellen, toch?).

2. Het WhatsApp-nummer van je bedrijf wordt toegevoegd aan de contactenlijst van je klanten. Zo kunnen ze je in de toekomst gemakkelijker bereiken.

Handige 1-op-1 chats. Om je te helpen je verkoop/service proces te versnellen.

Use-Case: Dynamische WhatsApp link

Het is mogelijk om te werken met dynamische WhatsApp-links. Deze laten je bezoeker op een CTA-knop klikken en sturen onmiddellijk een vooraf ingevulde zin op basis van de paginaparameters (automodel, locatie, website-URL...). Die extra informatie zal je team (of het Web1on1-team) helpen om die WA-chats beter af te handelen.

Een voorbeeld met een Web1on1 klant:

Wanneer er op deze CTA geklikt wordt, zal WhatsApp automatisch de voertuiginformatie invullen.

Opmerkingen: Het configureren van de dynamische WhatsApp links' zal wat werk vergen van je websitebeheerder.