WhatsApp: 5 use-cases voor verkoopafdelingen

Vijf use-cases waarbij WhatsApp dealers helpt om voertuigen te verkopen

Kosten:  WhatsApp Business is inbegrepen in de Web1on1 abonnementen tot een limiet van 1000 chats per maand. Als je nog geen abonnement hebt op een Plan, neem dan contact op met je  Customer Success Manager.

Inhoudsopgave:

Use-Case #1 - WhatsApp CTAs voor lead generatie

Buyer's journey : 🛒 Vóór de aankoop

🔍 Omschrijving:

1. Klant begint een WhatsApp gesprek via een Call to Action (CTA) knop die een link bevat, of een QR-code die gescand kan worden met de mobiel.
  2. De WhatsApp chat wordt meteen gerouteerd naar een verkoopadviseur.
  3. (Optioneel) Web1on1 chatbots en Agents zijn beschikbaar als back-up (hybride-chat).
  4. (Optioneel) De CTA doel-URL kan dynamisch zijn om automatisch de wensen van de klant, zoals interesse in een tweedehands auto, aan het licht te brengen.

🚀 Voordelen:

• Meer leads genereren op mobiele apparaten (CTA knoppen en QR-codes hebben een hogere conversie dan formulieren).
  • Onmiddellijke, snelle en direct contact met dealers.
  • Kan gebruikt worden voor zowel Sales als Aftersales gesprekken.

🏎️ Voorbeelden:

CTA on a vehicle detail page

CTA op een voertuigpagina

QR code on the homepage

QR-code op de voorpagina

CTA on the dealer locator

CTA bij de dealer locator -  de chat wordt meteen gerouteerd naar de juiste dealer

Aanvullende informatie:  Help Center - WhatsApp links en QR codes

Hulp nodig bij het toepassen van deze use-case?  Contacteer ons via onze Help Center Chatbot

Use-Case #2 - WhatsApp channel switch

Buyer's journey : 🛒 Vóór de aankoop

🔍 Omschrijving:

1. De klant start een live chat vanaf de website en schakelt vervolgens over naar WhatsApp.
  2. Het gesprek gaat naadloos verder voor de verkoopadviseur of agent die zich met de klant bezighoudt.

🚀 Voordelen:

• De potentiële klant kan het gesprek voortzetten na het websitebezoek.
  • De verkoopadviseur houdt ononderbroken contact met de potentiële klant om betrokkenheid
     te bevorderen.
  • Meer gesprekken, meer leads.
  • Lagere drempel om met mobiel te verbinden.

🏎️ Voorbeeld:

Tip - typ 'F' om de video op groot scherm te bekijken

Use-Case #3 - WhatsApp videogesprek en scherm delen

Buyer's journey : 🛒 Vóór de aankoop / 🚗 Aankoop

🔍 Omschrijving:

1. De klant maakt verbinding op WhatsApp en vraagt om een video of schermdeling.
  2. Op de Web1on1 desktop app kan de verkoopadviseur zijn scherm delen, bijvoorbeeld om de bezoeker te helpen navigeren op de website of een auto te configureren.
  3. Op de Web1on1 mobiele browser app kan de verkoopadviseur zijn telefooncamera delen terwijl hij met de klant praat, bijvoorbeeld om live een auto in de showroom te laten zien.

Video call invitation dealership

🚀 Voordelen:

• Onmiddellijk het vertrouwen en de emotionele betrokkenheid verbeteren.
  • Vragen, product- en verkoopverzoeken visueel behandelen.
  • Stem af op de behoeften van de klant met een live video of schermdeling, of een vooraf opgenomen video.

🏎️ Voorbeeld:

Tip - typ 'F' om de video op volledig scherm te bekijken

Hulp nodig bij het toepassen van deze use-case?  Contacteer ons via onze Help Center Chatbot

Use-Case #4 - WhatsApp promotionele campagnes

Deze functie vereist marketing-toestemming en goedkeuring van templates door WhatsApp.

Buyer's journey : 🛒 Vóór de aankoop/ 🚗 Aankoop

🔍 Omschrijving:

1. Bedrijven en merken kunnen proactief promotionele WhatsApp berichten versturen aan klanten die daarvoor toestemming hebben gegeven.
  2. Deze niet-transactionele berichten kunnen gemaakt worden in de Web1on1 App via een WhatsApp template.

Use Whatsapp to reach customers. For marketing campaigns, car sales or servicing, brought together in one platform

🚀 Voordelen:

• Innovatieve marketing / conversationele commercie.
  • Hoge kritieke prestatie-indicatoren zoals open of click-through rates.
  • Veel aandacht in het vergrendelingsscherm.

🏎️ Voorbeelden:

1. Product updates: Prijs alerts, nieuw model lanceringen, update beschikbaarheid voorraad.
  2. Op maat gemaakte en gepersonaliseerde aanbiedingen: Inruilwaarde coupon, check-out stimulans, tijdsgebonden kortingen.
  3. Seizoensaanbiedingen en op campagne gebaseerde promoties: Voertuig specifieke servicebehoeften, bijverkoop.

Aanvullende informatie:

Meta - WhatsApp Message Template Guidelines

Hulp nodig bij het toepassen van deze use-case?  Contacteer ons via onze Help Center Chatbot

Use-Case #5 - WhatsApp chats routeren naar de juiste afdeling / personen

Buyer's journey : 🛒 Vóór de aankoop/ 🚗 Aankoop

🔍 Omschrijving:

1. De WhatsApp Conciërge Bot voegt de juiste locatie, afdeling en merk toe aan de contactgegevens van je klanten en gebruikt deze informatie om chats automatisch naar de juiste inbox in het Web1on1-platform te routeren.
  2. (Optioneel) Direct routeren gebaseerd op het bericht van de bezoeker, naar de sales of aftersales-afdeling. (Zie video).

Department matching

🚀 Voordelen:

• Gebruik slechts één WhatsApp Business Account (nummer) met je hele dealership.
  • Optimaliseer je verkoopprocessen door elke WhatsApp-chat toe te wijzen aan het juiste team of de juiste adviseur.
  • Efficiënte en gebruiksvriendelijke klantervaring.

🏎️ Voorbeelden:

WhatsApp Conciërge bot informatie verzameling (afdeling, merk, locatie)
Tip - typ 'F'  om de video op volledig scherm te bekijken

(Optioneel) Direct routeren gebaseerd op het bericht van de bezoeker

Tip - typ 'F' om de video op volledig scherm te bekijken

Aanvullende inhoud:

Help Center - Configureer de WhatsApp Web1on1 Concierge bot

Hulp nodig bij het toepassen van deze use-case?  Contacteer ons via onze Help Center Chatbot