WhatsApp - Beperkingen en geavanceerde functies

In dit artikel bespreken we bepaalde beperkingen van de WhatsApp Business API en nieuw geïntroduceerde functies

Inhoudsopgave:
  1. Beperkingen van WhatsApp Business API
  2. Geavanceerde functies
    -  WhatsApp Business Nummer Portabileit

-  Hoe intern te chatten, wanneer een Whatsapp chat is vergrendeld

1. Beperkingen van WhatsApp Business API

Hoewel nuttig, heeft de WhatsApp Business API ook bepaalde beperkingen. Voordat je de WhatsApp Business API gaat gebruiken is het belangrijk de volgende beperkingen te kennen:

WhatsApp Business API restricties

Een van de dingen waar je rekening mee moet houden is de beperking van 24 uur bij het gebruik van de WhatsApp Business API. Dit betekent dat zodra een klant een WhatsApp-bericht stuurt naar je WhatsApp Business Account (oftewel WABA) je 24 uur de tijd krijgt om op dit bericht te reageren. Op deze manier wordt een zogenaamd 24-uurs service-window gestart. Binnen deze 24 uur kan een normale chat worden gevoerd in WhatsApp, waarin beide partijen kunnen reageren.

Als je niet in staat bent om binnen 24 uur te reageren, zijn er twee alternatieven waarmee je de chat kunt voortzetten. Je kunt een sms sturen of gebruikmaken van WhatsApp Templates, of intern chatten door gebruik te maken van onze nieuwe functie.

Een eerste chat starten is alleen mogelijk met behulp van WhatsApp-templates op de WhatsApp Business API.

Beperking op afwaardering

Zodra een telefoonnummer is geregistreerd op de WhatsApp Business API, kan het niet meer worden gebruikt voor WhatsApp Business of de WhatsApp consumenten-app. Een telefoonnummer kan worden geüpgraded naar de WhatsApp Business API, maar nooit worden gedowngraded.

Meer informatie over het beleid van WhatsApp en Facebook op dit gebied is te vinden in de gids voor ontwikkelaars van Facebook.

Groepschat

Momenteel wordt WhatsApp groepschat niet ondersteund binnen de zakelijke API van WhatsApp.

Bellen via WhatsApp

Momenteel ondersteunt WhatsApp het bellen via hun WhatsApp Business API niet.

2. Geavanceerde Functies

WhatsApp Business Nummer Portabiliteit

Sinds kort is het voor bedrijven mogelijk om hun WhatsApp-nummer te migreren van het ene naar het andere BSP.

Vorige week heeft WhatsApp ondersteuning vrijgegeven voor bedrijven om hun WhatsApp-telefoonnummers te kunnen migreren van een WhatsApp Business Account (WABA) naar een andere, met andere woorden, bedrijven kunnen nu hun WhatsApp-nummer migreren van een BSP naar een andere BSP-aanbieder.

De oplossing van WhatsApp is een self-service API-gebaseerde oplossing waarbij BSP's een API kunnen aanroepen om een telefoonnummer te migreren tussen de bron en de bestemming van WhatsApp Business Accounts. De telefoonmigratie wordt geïnitieerd door de BSP of het bedrijf dat eigenaar is van de WABA. (d.w.z. het nieuwe BSP waarnaar het bedrijf migreert).

Na de migratie behoudt een telefoonnummer zijn weergavenaam, kwaliteitsstatus, berichtenlimieten, status van officiële bedrijfsaccount en alle eerder goedgekeurde berichtsjablonen van hoge kwaliteit. Migratie veroorzaakt geen downtime bij het verzenden van berichten. Berichten en chatgeschiedenis worden niet gemigreerd.

Hoe intern te chatten als de WhatsApp-chat is vergrendeld ("Alleen WhatsApp-Template")

Je hebt misschien gemerkt dat wanneer een WhatsApp-chat "vergrendeld" is (wachtend tot de ontvangers de chat accepteren), er geen typgebied toegankelijk is om je /commando of @commentaar aan een teamgenoot te typen.
Om de commando's te gebruiken, kun je op een van de berichtvoorvoegsels onder het typgebied klikken. Hierdoor wordt de WA-templatevergrendeling opgeheven en kun je toch je eigen bericht schrijven.

chrome-capture-2022-5-16

Prijzen

WhatsApp Business prijzen zijn gewijzigd in 2022 - Klik hier voor meer info

Alle informatie over de migratie van telefoonnummers is nu openbaar beschikbaar in de documentatie voor ontwikkelaars van Facebook, hier. Zie ook hun FAQ.

Hulp nodig?  Contacteer ons Support Team via onze  Help Center Chatbot

➡ Volgende stap - WhatsApp Business Message template - configuratie en regelgeving