Webwidget - Design en Opties

Extra opties voor het configureren van de webwidget

Inhoudsopgave:

1. Web Widget designs

2. Meest relevante Web Widget opties

3. Gebeurtenissen in je Google Analytics account

4. Alternatieve manieren om de widget te openen

5. Bots gebruiken in je widget

6. Bijlage

Standaard Widgetopties (tekst, afbeeldingen en kleuren kunnen altijd worden gewijzigd)

De standaard Widget knop ziet er of zo uit:

Of horizontaal, zoals hier:

Het is ook mogelijk om een widget op maat te maken. Wanneer je een eigen Widget maakt, kunnen wij deze vervolgens gebruiken op je website. Dit betekent dat alles mogelijk is, bijvoorbeeld:

Ook is het mogelijk om je eigen Widget te stijlen door middel van CSS. Aangezien wij in staat zijn jouw met CSS aangemaakte widget in onze software in te voegen, betekent dit dat deze vormgegeven widget op jouw website kan worden gebruikt.

Live Chat script kan hardcode toegevoegd worden in de <head> sectie van de website OF, het kan worden toegevoegd door het toevoegen van het script in een Google Tag Manager

Meest relevante Web Widget opties

De widget na een bepaalde tijd openen

Om te beginnen kan de Widget worden geopend wanneer de bezoeker een bepaalde tijd op de website zit. De tijd waarna de Widget opent kan naar wens worden aangepast. Bijvoorbeeld; wanneer een bezoeker 30 seconden op je website is, zal de Widget openen en duidelijk maken dat er hulp beschikbaar is.

Aandachtstrekker

Je kunt ook gebruik maken van een aandachtstrekker boven de Widget, dit verhoogt je conversie. Als de aandachtstrekker niet nodig is, kan deze ook worden uitgeschakeld.

Optimaliseer verschillende pagina's

Optimaliseer je conversie door de instellingen aan te passen op verschillende pagina's. Gebruik bijvoorbeeld verschillende berichten/aandachttrekkende teksten wanneer een bezoeker zich op een informatiepagina van een voertuig bevindt. De bezoeker is blijkbaar verder in zijn kooptraject, dus het  kan handig zijn hier een aangepaste tekst te tonen.

Beoordeel het gesprek

Om inzicht te krijgen in hoe je bezoekers het gesprek ervaren, kun je ze de chat laten beoordelen (CSAT). Consumer Satisfaction zorgt ervoor dat de widget een scherm toont om het gesprek te beoordelen. Dit gebeurt wanneer er berichten in het gesprek zijn en de Widget handmatig wordt gesloten door de klant.

Gebeurtenissen in Google Analytics

Het is mogelijk om Widget Events te ontvangen in je Google Analytics account. Het analyseren van de widgetprestaties wordt op deze manier heel eenvoudig. Er zijn twee verschillende gebeurtenissen die je kunt ontvangen:

• Widget Events
  • Chat Resultaat Events

Alternatieve manieren om de Widget te openen

Er zijn andere manieren om gebruik te maken van de widget, je kunt hem bijvoorbeeld inbedden in een pagina, zodat hij altijd gemakkelijk toegankelijk is en de bezoeker hem niet handmatig hoeft te openen.

Ook kun je gebruik maken van knoppen of links op je website om de widget te openen.

Bots gebruiken in je Widget

We hebben meerdere bots die gebruikt kunnen worden. Deze kun je zo instellen dat de bot start zodra de widget geopend wordt. Bijvoorbeeld; een afspraak bot ((Plan-IT bot/ 1L bot) of proefrit bot.

Tip: Je kunt een bot ook onmiddellijk starten wanneer een bezoeker een bepaalde pagina bezoekt

Bijlage

Op deze pagina vind je bijna alle voorbeelden van de configuratie van de Webwiget.

Hulp nodig?  Contacteer ons Support Team via onze  Help Center Chatbot

➡ Volgende stap - Webwidget vertalingen