WhatsApp – Plan-IT Afspraak Herinneringen Bot

Dit artikel helpt je bij het installeren de WhatsApp Afspraak Herinneringen Bot met Plan-IT

Tarieven:

Voor het gebruik van de Whatsapp Plan-IT Automotive Afspraak Herinneringen Bot, zal 1 Chatpoint in rekening worden gebracht

Deze bot zorgt ervoor dat al je klanten die een werkplaatsafspraak hebben ingepland, de dag van tevoren hieraan zullen worden herinnerd. Tegelijkertijd, zal er ook een Service gesprek worden gestart met de service adviseur die hier over gaat.

Vereisten

Voordat je begint met het configureren van de Whatsapp Afspraak Herinneringen Bot in Web1on1, zijn de volgende stappen nodig:

1. Inloggegevens aanmaken om Web1on1 te verbinden met Plan-IT
  2. Een WhatsApp-bericht/template maken
  3. Ken je Plan-IT vestigings-ID's
  4. Link je locaties aan je Team Inboxen

Deze stappen zullen we hieronder bij langs lopen.

1.  Web1on1 verbinden met Plan-IT

Zie de video hieronder om te bekijken hoe je deze gegevens aanmaakt in je Plan-IT online omgeving.

2. Een WhatsApp bericht/template maken

Als Admin gebruiker, ga naar Wiki - WA Templates en klik op de + knop rechts onderin. Vergeet niet om op de ''Indienen voor FB beoordeling'' knop te klikken zodra je klaar bent met het template.

Je kunt de voorbeelden hier beneden gebruiken, of deze zelf aanpassen.

• Naam: planit_reminder

• Categorie: Appointment update

• Taal: Taal van het bericht

• Header: None

• Inhoud: Zie voorbeelden hier onder (je kan kopiëren en plakken)

• Voettekst: None

• Knop: Quick reply: Ik ben er morgen.

2.1

Engelse voorbeelden

Hi {{contact.givenName}},

You have a service appointment tomorrow at {{PlanTime}} for your {{Brand}} with license plate {{RegistrationNumber}} at our location in {{City}}. Please click the button below to confirm.

Greetings {{Reception}},

Quick reply: I will be there

--

Dear {{contact.name}},

This is a reminder of your service appointment on {{PlanDate}} at {{PlanTime}}. The appointment takes place in {{location}}. Would you like us to keep you informed via WhatsApp?

Quick reply: Yes, please

Quick reply: No, thank you

Nederlandse voorbeelden

Beste {{contact.givenName}},

U heeft bij ons een afspraak morgen om {{PlanTime}} voor uw {{Brand}} met kenteken {{RegistrationNumber}} op onze locatie in {{City}}. Klik op de button hieronder om deze te bevestigen

Groeten {{Reception}},

Quick reply: Ik ben er morgen

--

Beste {{contact.name}},

Dit is een herinnering voor je werkplaatsafspraak op {{PlanDate}} om {{PlanTime}}. De afspraak vindt plaats bij {{location}}.Wilt u op de hoogte gehouden worden via WhatsApp?

Hi {{contact.givenName}},

Quick reply: Ja, graag

Quick reply: Nee, dank je

Plan-IT variabelen

Je kunt de volgende Plan- IT variabelen gebruiken in de WhatsApp Afspraak Herinneringen Bot

• {{contact.name}}: John Doe

• {{contact.givenName}}: John

• {{PlanDate}}: 01-01-2022

• {{PlanTime}}: 10:00

• {{location}}: Testdealer, Mainstreet 12, 2356AB, London

• {{City}}: London

• {{Reception}}: “Name Service advisor” OR if empty “Service reception”

• {{RegistrationNumber}}: 1234AB

• {{Brand}}: Audi

3. Ken je Plan-IT Vestiging ID's

Bij het activeren van de Plan-IT Afspraak Herinneringen Bot, kun je het in eerste instantie uitproberen bij 1 of 2 locaties. Om dit te doen, moet je het 1l Automotive Vestiging ID invullen in het configuratie formulier. Vraag de interne eigenaar van de Plan-IT applicatie voor deze ID's, of je kunt deze tevoorschijn halen zodra je de Plan-IT reminder Bot hebt geactiveerd. In de video hieronder kun je zien hoe je de WhatsApp Afspraak Herinneringen Bot kan vragen om je de Plan-IT Vestiging ID's te geven.

4. Link je locaties aan je Team Inboxen

Het is belangrijk dat, wanneer de klant reageert op een WhatsApp afspraak herinnering, deze berichten rechtstreeks gerouteerd worden naar de juiste Team Inbox, zodat de juiste Service Adviseur hiervan een melding krijgt. Kijk hier om te zien hoe je je locaties en afdelingen instelt en verbindt met de juiste Web1on1 inboxen.

Hulp nodig?

Neem contact op met ons Support Team via onze Help Center Chatbot.