WhatsApp - 1I Automotive Afspraak Herinneringen Bot

Dit artikel helpt je bij het installeren van de WhatsApp Afspraak Herinneringen Bot met 1I Automotive

Tarieven:

Voor het gebruik van de WhatsApp 1I Automotive Afspraak Herinneringen Bot, zal 1 Chatpoint in rekening worden gebracht

Deze bot zorgt ervoor dat al je klanten die een werkplaatsafspraak hebben ingepland, de dag van tevoren hieraan zullen worden herinnerd. Tegelijkertijd, start er ook een Service gesprek met de  service adviseur die hier over gaat.

Vereisten

Voordat je begint met het configureren van de WhatsApp Afspraak Herinneringen Bot in Web1on1, zijn de volgende stappen nodig:

1. Inloggegevens aanmaken om Web1on1 te verbinden met 1I Automotive
  2. Een WhatsApp-bericht/template maken
  3. Ken je 1I Automotive vestigings-ID's
  4. Link je locaties aan je Team Inboxen

Deze stappen zullen we hieronder bij langs lopen.

1.  Web1on1  verbinden met 1I Automotive

Om de 1l Automotive planner te verbinden met Web1on1, moet je het volgende invullen:

• Gebruikersnaam
  • Wachtwoord

Vraag uw contactpersoon van 1I Automotive om uw gebruikersnaam en wachtwoord.

2. Een WhatsApp bericht/template maken

Als Admin gebruiker, ga naar Wiki - WA Templates en klik op de + knop rechts onderin.

• Naam: 1I_reminder

• Categorie: Appointment update

• Taal: Taal van het bericht

• Header: None

• Inhoud: Zie voorbeelden hier onder (je kan kopiëren en plakken)

• Voettekst: None

• Knop: Quick reply: Ik ben er morgen.

18

Engelse voorbeelden

Hi {{contact.givenName}},

You have a service appointment tomorrow at {{PlanTime}} for your car with license plate {{RegistrationNumber}} at our location in {{City}}. Please click the button below to confirm.

Greetings Demo Dealer,

Quick reply: I will be there

Nederlandse voorbeelden

Beste {{contact.givenName}},

U heeft bij ons een afspraak morgen om {{PlanTime}} voor uw {{Brand}} met kenteken {{RegistrationNumber}} op onze locatie in {{City}}. Klik op de button hieronder om deze te bevestigen

Groeten Demo Dealer,

Quick reply: Ik ben er morgen

--

Beste {{contact.name}},

Dit is een herinnering voor je werkplaatsafspraak op {{PlanDate}} om {{PlanTime}}. De afspraak vindt plaats bij {{location}}.Wilt u op de hoogte gehouden worden via WhatsApp?

Hi {{contact.givenName}},

Quick reply: Ja, graag

Quick reply: Nee, dank je

1I Automotive variabelen

Je kunt de volgende 1l Automotive variabelen gebruiken in de WhatsApp Afspraak Herinneringen Bot

• {{contact.name}}: John Doe

• {{contact.givenName}}: John

• {{PlanDate}}: 01-01-2022

• {{PlanTime}}: 10:00

• {{location}}: Testdealer, Mainstreet 12, 2356AB, London

• {{City}}: London

• {{Reception}}: “Name Service advisor” OR if empty “Service reception”

• {{RegistrationNumber}}: 1234AB

• {{Brand}}: Audi

3. Ken je 1L Automotive Vestiging ID's

Bij het activeren van de 1I Automotive Afspraak Herinneringen Bot, kun je het in eerste instantie uitproberen bij 1 of 2 locaties. Om dit te doen, moet je het 1I Automotive Vestiging ID invullen in het configuratieformulier. Na het activeren van de Bot, kun je deze vragen om je een lijst te laten zien van alle beschikbare locatie ID's. Ga hiervoor naar Chatbots  → en klik op de chat bubble van de 1I Automotive WhatsApp Afspraak Herinneringen. Zie afbeelding hieronder.

19

4. Link je locaties aan je Team Inboxen

Het is belangrijk dat, wanneer de klant reageert op een WhatsApp afspraak herinnering, deze berichten rechtstreeks gerouteerd worden naar de juiste Team Inbox, zodat de juiste Service Adviseur hiervan een melding krijgt. Kijk hier om te zien hoe je je locaties en afdelingen instelt en verbindt met de juiste Web1on1 inboxen.

Hulp nodig?

Neem contact op met ons Support Team via onze Help Center Chatbot.

➡ Volgende stap  - Plan-IT Afspraak Herinneringen Bot