Afspraak bots - Proefrit afspraak

Hoe de proefritafspraak bot te configureren

Wat is de proefrit afspraak assistent?

Deze chatbot werkt de hele dag door om het proces van het plannen van een proefrit voor je online klanten over te nemen.

Lees meer:  voor voorbeelden van use cases en om de potentiële voordelen van deze bot te begrijpen, lees het artikel: Gebruik Chatbots om Sales te Automatiseren

De bot activeren en configureren

Activeer de bot

Klik in de sectie Bots van het berichtenplatform op de Bot store, zoek vervolgens de gewenste afsprakenbot en klik op Activeer

De configuratiepagina verschijnt meteen, of je kunt op de bot klikken en naar het tabblad Configuratie bovenaan navigeren.

Test drive bot configuration

De proefrit-afspraken bot configureren

Hier zijn de beschikbare opties:

Instelling Standaard Beschrijving
WhatsApp vals Als je WhatsApp hebt geactiveerd via Web1on1, kan de bot vragen om op te volgen via WhatsApp (Fig 1)
Gebruik WhatsApp Template geen Wanneer WhatsApp is geactiveerd, kies je hier je WhatsApp-template (Fig 2)
Selecteer contact details geen Indien ingeschakeld zal de bot de klant vragen hoe hij gecontacteerd wenst te worden. E-mail, telefoon, of optioneel WhatsApp. Als u vals kiest, zal de bot vragen om e-mail- en telefoongegevens
Minimale Tijd 09:00 Het vroegste tijdstip waarop een afspraak kan worden geboekt
Maximum Tijd 17:00 De laatste tijd waarop een afspraak kan worden geboekt
Zondag beschikbaar nee Zondag beschikbaar voor afspraken?
Zaterdag beschikbaar ja Zaterdag beschikbaar voor afspraken?
Overdraag bericht [] Bericht verzenden naar cliënt alvorens over te dragen aan een mens
Notificeer achteraf 1 Overdracht aan een mens na een bepaald aantal onjuiste of niet herkende gebruikersreacties

WhatsApp aanbieden als communicatiekanaal

Als je WhatsApp hebt geactiveerd via Web1on1, kan de proefrit assistent de klant vragen of hij een follow-up via WhatsApp wil:

Fig. 1

Een WhatsApp template gebruiken

Wanneer je WhatsApp hebt geactiveerd in het berichtenplatform, kies je je WhatsApp-template.

Lees meer over hoe je een WhatsApp template configureert.

Hier is een voorbeeld van een WhatsApp template:

Fig. 2

Hoe klanten een datum en tijd (tussen vroegste en laatste) selecteren in de bot:

De bot activeren

Nadat de bot is ingesteld en geconfigureerd, moeten we nog beslissen wanneer de bot moet inspringen en zijn werk moet gaan doen. Ga naar het artikel Hoe de Bots te activeren om te zien hoe dit in zijn werk gaat.

Klik dan hier om support diensten te boeken bij één van onze Web1on1 Experts (Meer info: professionele diensten)

➡ Volgende stap  - Showroomafspraak