Configuratie - Zelfregistratie van gebruikers & eenmalig inloggen

Je kunt teamleden of zakenpartners toegang geven tot je chats in Web1on1. De eenvoudigste manier om dit te doen is door zelfregistratie toe te staan.

Aangezien Web1on1 te maken heeft met persoonlijk identificeerbare informatie (PII) moet de toegang tot chats worden beperkt tot de partijen die je toestaat en vertrouwt om met je klantgegevens om te gaan.

Gebruikers kunnen handmatig worden aangemaakt, zodat ze systeemtoegang krijgen.

Maar er is een makkelijkere manier: maak zelf registratie mogelijk.

Hierdoor hoeft je niet handmatig gebruikers toe te voegen. Je team zal geleidelijk groeien, als dat nodig is.

Dit is wat je moet doen om zelf registratie in te stellen:

Ga naar:

Instellingen → Configuratie → Agent registratie & zichtbaarheid (rechter menu).

Stap voor stap:

1. Kies hoe nieuwe gebruikers standaard worden ingeschreven. Kies: Gast of Agent.

2. Voeg je Domein(en) toe.

Iedereen die zich registreert met een goedgekeurd domein wordt toegevoegd aan je gebruikerslijst.

Je kunt ook e-mailadressen toevoegen om teamleden die niet tot de organisatie behoren(consultants, aannemers), maar die je wel vertrouwt met je contactgegevens, goed te keuren.

Is eenmalig inloggen beschikbaar?

Biedt Web1on1 een eenmalig inloggen optie aan?

Single sign-on, of eenmalig inloggen in het Nederlands, is een identificatiesysteem dat gebruik maakt van vertrouwde sites van derden, zoals Microsoft Active Directory, om gebruikers te verifiëren. Hierdoor kunnen gebruikers zich aanmelden bij meerdere toepassingen met slechts één gebruikersnaam en wachtwoord. Een beetje zoals een paspoort.

Web1on1 biedt SSO-mogelijkheden als add-on voor Enterprise Clients.

Klik dan hier om support diensten te boeken bij één van onze Web1on1 Experts (Meer info: professional services)

➡ Volgende stap - Subaccounts organisatie