Configuratie - Subaccounts Organisatie

Dit artikel is bedoeld om de gevolgen en use cases van verschillende accounts/subaccounts scenario's uit te leggen.

Inhoudsopgave:

Web1on1 is ontworpen en gebouwd als een collaboratief berichtensysteem. Het maakt verschillende collaboratieve messaging use cases mogelijk.

• Een OEM of nationale verkooporganisatie kan meerdere merken instellen als subaccounts.

• Een dealerbedrijf kan zijn account opsplitsen (bijvoorbeeld wanneer het meerdere merknamen of business units heeft).

billing 3.1

Use Case: Merk – Dealers Account Structuur

billing 3.2
  • 1 factuur op NSO-niveau.

• Elke dealer kan zijn eigen kanalen en add-ons hebben.

• Rapportage op NSO-niveau, filter op dealers.

Use Case: Dealer – Business Units

billing 3.3
  • 1 factuur op Dealer niveau.

• Elke Business Unit kan zijn eigen kanalen en add-ons hebben.

• Rapportage op dealerniveau, filter op Business Units.

Use Case: Klantcontactcentrum - Landenteams

billing 3.4
  • 1 factuur op  KCC-niveau.

• Elk Team kan zijn eigen kanalen en add-ons hebben.

• Rapportage op KCC-niveau, filter op landenteams.

Upstream-rechtenbeheer

Deze boomstructuur maakt gedifferentieerde gebruikersrechten mogelijk:

• Gebruikers van niveau 3 (subaccount) kunnen gesprekken van niveau 3 voeren.
  • Gebruikers van niveau 2 (account) kunnen hun niveau 2 en alle bijbehorende niveau 3 organisaties afhandelen.
  • Gebruikers van niveau 1 (Web1on1) kunnen organisaties van niveau 2 en niveau 3 bijstaan.

Downstream delen van middelen

Omgekeerd kunnen middelen van een hogere organisatie worden gedeeld met subaccounts.

Wat kan gedeeld worden?

• Users Agents.

• Kanalen.

• Knowhow.

Subaccounts toevoegen

Een subaccount aanmaken (niveau 3 organisatie) als een niveau 2 accountbeheerder:

billing 3.5

Het resultaat:

billing 3.6

Je hebt nu 3 suborganisaties die hun eigen middelen kunnen hebben (agenten, integraties, routing, Wiki).

Use Case: Eigenaar/beheerder van meerdere niveau 2 moederorganisaties

billing 3.7

• Facturen worden op dealerniveau uitgegeven.

• Elke Business Unit kan zijn eigen kanalen en add-ons hebben.

• Rapportage op dealerniveau, filter op Business Units.

Hoe te schakelen tussen de niveau 2-moederorganisaties?

billing 3.8