WhatsApp - Out Of Office-bericht

Dit artikel helpt je bij het instellen van het Out Of Office-bericht op WhatsApp of Live Chat

Kosten: Deze chatbot is gratis

Wat is een Out of Office-bericht?

Deze bot springt buiten kantooruren in en vertelt klanten wanneer ze een antwoord kunnen verwachten. Zie het screenshot hieronder.

20

Stappen om het Out Of Office-bericht te activeren

1. Activeer de bot in de Botstore.

2. Configureer het Out Of Office-bericht.

3. Maak een routeringsregel die het Out of Office-bericht activeert.

1. Activeer de bot in de botstore

Ga naar Chatbots > botstore, zoek vervolgens het Out Of Office Bericht en Activeer.

21

2. Configureer Out Of Office-bericht

Bericht

Je kunt de bot configureren door een persoonlijke tekst te kiezen, zoals bijvoorbeeld:

"Bedankt voor uw bericht, onze openingstijden zijn ma-za 9-17. Wij nemen de volgende werkdag contact met u op."

Inbox 1

De chat wordt doorgestuurd naar de inbox van jouw voorkeur nadat het bericht naar de klant is gestuurd.

Inbox 2

Als je wilt dat de chat ook naar een 2e inbox wordt geleid, kun je die hier kiezen.

Organisatie (Optioneel)

Alleen van toepassing als je een kind en/of partnerorganisatie hebt om de chat naar toe te leiden.

3. Maak een routeringsregel die het Out Of Office-bericht activeert

Ga naar de routeringssectie van jouw organisatie en maak 2 routeringsregels aan (1 voor ma-za en 1 voor zondag) die het Out Of Office-bericht activeren op de tijden die jij verkiest.

In de onderstaande voorbeelden wordt het Out Of Office-bericht geactiveerd buiten de kantooruren (ma-za 9-17) op WhatsApp. Als je dit bericht op Webchat wilt activeren, gebruik je "Web" in de regel voor het touchpoint van berichten (zie onderstaande schermafbeelding).

22

23

Zorg ervoor dat je deze regels bovenaan de lijst met routeringsregels zet. Als je meer wilt weten over hoe routeringsregels werken, ga dan naar onze routeringssectie hier.