Tips - Zelf een nieuwe chat aanmaken

Hoe start je een nieuwe chat met een bestaand of nieuw contact?

Soms ben jij degene die een chat wil initiëren. Dat is gemakkelijk als de persoon met wie je contact wilt opnemen al in de contactenlijst van je bedrijf staat.

In het zoekgebied bovenaan het berichtenscherm kun je naar hun naam, e-mail of telefoonnummer zoeken. Als deze in het systeem staat, zal deze automatisch verschijnen. Klik op de naam om een chat te starten en ze krijgen een bericht in hun inbox.

1

Wat als ze niet in je contactenlijst staan?

Je kunt gemakkelijk een chat starten met iemand buiten je contactenlijst, zolang je eerst een kanaal hebt ingeschakeld dat uitgaande chats ondersteunt, zoals WhatsApp, sms of e-mail.

Om een chat te starten, klik je op het plusje (+) bovenaan het scherm. Vervolgens verschijnt er een pop-up. Hier kun je de contactgegevens van de persoon invoeren, een van de beschikbare contactmogelijkheden kiezen en je bericht typen.

Opmerking: Om de + functie te zien moet je een kanaal inschakelen dat uitgaande chats ondersteunt, zoals WhatsApp, SMS of e-mail.