Live Chat - Sign of Life bot

De Sign of Life bot springt in een live chat als niemand de bezoeker binnen 15 seconden kan antwoorden

Kosten:  Deze chatbot is gratis.

Hoe helpt de Sign of Life bot?

Wanneer een bezoeker een chat start en er is niemand beschikbaar om die onmiddellijk aan te nemen, dan springt de Sign of Life bot in om de verwachtingen van de bezoeker te managen.

De bot zal eerst je chatbezoeker na 15 seconden herkennen en informeren of er iemand online is, maar is wat vertraagd met antwoorden:

9signoflife

De bot laat hen ook weten als er niemand is om de chat aan te nemen:

10signoflife

Bot in actie:

Sign of Life

De Sign Of Life bot activeren

Je kunt je bot in- of uitschakelen vanuit het Automated Messaging Platform. De bot wordt standaard geactiveerd bij registratie.

Als deze niet geactiveerd is, gebruik dan het tandwielpictogram in de navigatie aan de linkerkant om je organisatie te selecteren en ga dan naar Chatbots > Bot store en zoek de Sign of Life bot in de store.

Klik simpelweg op de knop 'Inschakelen' om de Sign of Life bot in te schakelen en volg de instructies op het scherm.

8signoflife

De naam van de Sign of Life bot veranderen

Aangezien de naam van de Sign of Life bot in de chat verschijnt wanneer hij wordt geactiveerd, kun je ervoor kiezen om hem een andere naam te geven, zoals 'Assistent' of de naam van je bedrijf.  Dit is eenvoudig te doen.

Ga eerst naar Chatbots > My bots. Klik op het Sign of Life icoontje om het configuratievenster te zien, waar je eenvoudig de botnaam kunt bewerken. Klik op opslaan, en je bent klaar.

6signoflife

Om de Sign of Life bot uit te schakelen, kun je de ingeschakeld slider in de uit-stand zetten, of hem helemaal verwijderen door op het verwijder-icoon in de Acties kolom te drukken. Je kunt de bot later altijd weer inschakelen als je dat wilt.

Sign of Life Bot Opties

Je kunt enkele botinstellingen wijzigen, zoals het aantal seconden voordat de bot een bericht toont, of de berichten zelf aanpassen. Ga naar Chatbots > My bots. Klik op het Sign of Life icoon en vervolgens op de configuratie.

Instelling Standaard Omschrijving
Time-out (seconden) 15 seconden Het aantal seconden van inactiviteit van de agent voordat een bericht wordt getoond. Let op, er is een maximale time-out van 250 seconden.
Reset na (minuten) 15 minuten Reset de toestand van de Sign of Life bot, zodat deze opnieuw begint voor terugkerende bezoekers.
Agent niet online (bericht)   Standaardbericht: "Op dit moment is er geen medewerker beschikbaar. Probeer het later nog eens"
Agents reageert niet (bericht)   Standaard bericht: "Een moment alstublieft, {agentnaam} komt zo bij u."

Voorbeeld regels 1

Geen regels geconfigureerd, alleen de Sign of Life bot ingeschakeld.

• Na 15 seconden, als agenten beschikbaar zijn, maar niet reageren, zegt de Sign of Life Bot het standaardbericht - gebaseerd op de taal van de organisatie (zie bovenstaande tabel).
  • Na 15 seconden, als agenten niet online zijn, zegt de Sign of Life bot het standaardbericht (zie bovenstaande tabel) - gebaseerd op de taal van de organisatie.

Voorbeeld regels 2

Time-out = 20
Agents niet reageren = Een momentje nog, {agentnaam} komt er zo aan.

Na 20 seconden, als er geen agent reageert, maar er wel agenten online zijn en de taal van de organisatie van de chat Engels is, zal de Sign of Life Bot het bovenstaande bericht zeggen.

Voorbeeld regels 3

Time-out = 10
Agents niet online = Op dit moment is er geen medewerker beschikbaar. Probeert u het later nog eens.

Na 10 seconden, als er geen agenten online zijn, zal de Sign of Life bot het bovenstaande bericht zeggen.

Standaard berichten

Taal Standaard bericht wanneer agents niet online zijn
en At this moment there is no employee available. Please try again later.
nl Op dit moment is er geen medewerker beschikbaar. Probeert u het later nog eens.
fr Pour le moment, aucun employé n’est disponible. Veuillez réessayer plus tard.
de Momentan steht kein Mittarbeiter zur Verfügung. Bitte versuchen Sie es später erneut.
pt No momento não há nenhum funcionário disponível. Por favor, tente novamente mais tarde.

Taal Standaard bericht wanneer agents niet online zijn
en {agentName} will be with you in a moment. Please hold on.
nl Een momentje nog, {agentName} komt er zo aan.
fr Un instant, {agentName} est sur le point de vous répondre.
de Einen Moment bitte, {agentName} ist gleich für Sie da.
pt Só um momento, {agentName} está prestes a responder à sua pergunta.

Hulp nodig?

Klik dan hier om support diensten te boeken bij één van onze Web1on1 Experts (Meer info: Professionele diensten)

➡ Volgende stap  - 24/7 receptionist