1. Help Center
  2. Messaging Kanalen
  3. Messaging Kanalen - Facebook Messenger

⭐ Facebook Messenger - Gids: Hoe te verbinden

Profiteer van de 2,9 miljard Messenger-gebruikers die via Facebook verbinding maken met behulp van de mogelijkheden van Web1on1

Door Facebook toe te voegen als chatkanaal binnen het geautomatiseerde Messaging platform krijg je toegang tot een hele nieuwe markt en krijgen je klanten een nieuwe en eenvoudige methode om met je te communiceren.

Vereisten:

1. Je moet een Facebook-pagina hebben en beheerdersrechten voor die pagina. Als je die niet hebt, klik dan hier.

2. Download de Facebook Messenger App: iOS / Android.

Stap 1: Facebook Messenger instellen als gegevensbron

Log in op Web1on1 en klik op het tandwielpictogram in de linker navigatiebalk en klik op jouw organisatie. Klik op Kanalen in het menu. Activeer het kanaal door op de schuifknop naar de positie Actief te klikken.

Klik vervolgens op de Facebook Messenger integratie.

facebook1

Stap 2: Verbind je Facebookpagina met Web1on1

Klik op de Facebook Log in knop en log in op Facebook. Als u al bent ingelogd, verschijnt er een venster met de vraag of u wilt "Doorgaan als <uw naam>?''  Klik op doorgaan.

facebook2

1. Er wordt een venster geopend met twee opties (1. Instellingen wijzigen en 2. Doorgaan als <naam>). Klik op Instellingen wijzigen.

2. Er wordt gevraagd "Welke pagina's wilt u gebruiken met Web1on1 op Messenger?".

Selecteer alle pagina's en klik op volgende, selecteer vervolgens alle machtigingen op alle schermen van Facebook Connector.

Klik vervolgens op Klaar.

3. Je ontvangt het bevestigingsbericht: "Je hebt Web1on1 op Messenger nu gekoppeld aan Facebook". Klik op OK om dit venster te sluiten.

4. Een kleine pop-up binnen Web1on1 zal verschijnen met de vraag om je in te schrijven. Abonneer je op de betreffende Facebookpagina en klik op Service aanmaken.

5. Je Facebookpagina is nu verbonden!

Stap 3: Berichten verzenden en ontvangen vanuit Facebook Messenger

Je kunt de set-up nu testen door een bericht te sturen vanuit Facebook Messenger App naar je Facebookpagina. Wanneer het bericht verschijnt in Web1on1, kun je als agent reageren en het antwoord zien in je Facebook Messenger App.

Problemen oplossen

Als je problemen hebt met het verbinden met Facebook, bekijk dan onze handige gids voor het oplossen van problemen.

Hulp nodig?  Contacteer ons Support Team via onze  Help Center Chatbot

➡ Volgende stap - Hoe je meerdere Facebook-pagina's verbindt