1. Help Center
  2. Messaging Kanalen
  3. Messaging Kanalen - Facebook Messenger

Facebook Messenger - Problemen oplossen met de FB Messenger-verbinding

Als je Facebook Messenger integratie ongeldig wordt is dit wat je kunt doen om dit op te lossen

Wat te doen wanneer Facebook Messenger-berichten niet kunnen worden afgeleverd?

3.1-1

Je Facebook Messenger integratie (toegangstoken) kan om verschillende redenen ongeldig worden. Meestal gebeurt dit wanneer een Facebook beheerder zijn/haar Facebook wachtwoord wijzigt. Hierdoor zal Facebook alle huidige app-machtigingen intrekken.

Om dit op te lossen zul je de Facebook-pagina opnieuw moeten toewijzen (de integratie opnieuw aanmaken) om de integratie te voorzien van een nieuw token. Helaas kunnen wij dit niet zelf doen omdat hiervoor de Facebook beheerder van je bedrijf ingelogd moet zijn in het de Facebook Business omgeving.

Optie 1 - De huidige integratie verwijderen en opnieuw aanmaken

Klik in het navigatiepaneel op Kanalen en vervolgens op Facebook Messenger.

Maak de integratie opnieuw aan

Na in te loggen op Facebook (als beheerder van de pagina die je wilt verbinden).

3.3

Optie 2 - Probeer volledig uit te loggen bij Facebook

1. Ga in de rechter navigatiekolom naar Kanalen en klik op Facebook Messenger.

2. Verwijder de integratie zoals hierboven.

3. Als er al een lijst met pagina's zichtbaar is, moet je op de knop "Uitloggen" klikken om die te wissen.

fb1

4. Nadat je je volledig hebt afgemeld bij Facebook, zie je een knop 'Doorgaan met Facebook'. Als je nog steeds pagina's ziet, moet je uitloggen bij het berichtenplatform en de cookies uit je browser wissen. Hier zie je hoe dat eruit zou moeten zien:

fb2

5. Klik op de knop "Doorgaan met Facebook" en maak de koppeling opnieuw. Het is mogelijk dat Facebook een eerdere integratie herkent. Als dat het geval is, klik dan op "Instellingen bewerken".

fb3

6. Wanneer een lijst met pagina's wordt weergegeven, moet je alle pagina's selecteren (voorbeeldbedrijf is Web1on1):

fb4

7. Klik op "Volgende", en selecteer alle machtigingen door de schuifknop naar Ja te verplaatsen.

Je zou dit moeten zien:

fb5

8. Klik op "Klaar" om de bevestiging van de verbinding te zien en de integratie in te schakelen:

fb6