Analytics - Tips en probleemoplossing

In dit artikel leggen wij uit hoe je het dashboard gebruikt, rapporten exporteert en je MEC-potentieel berekent

Inhoudsopgave:

1. Het laden van het dashboard bij het werken met de Edge-browser

2. De Adblocker uitschakelen

3. Rapporten exporteren naar CSV / Excel

4. Meer doen met data & analytics

Het laden van het dashboard bij het werken met de Edge-browser

Als je Microsoft Edge gebruikt, moet je de traceerbeveiliging uitschakelen om het dashboard te kunnen zien.

7.6

Klik op de Web1on1 website op het slotje naast de URL (1) en schakel vervolgens de traceerbeveiliging uit (2). Herlaad daarna de pagina en de dashboards zouden moeten laden.

Schakel je Adblocker uit

Het dashboard kan gevoelig zijn voor Adblocker problemen, daarom is het raadzaam je Adblocker uit te schakelen wanneer je geen gegevens op je dashboard ziet.

Tip: Als je de Adblocker niet wilt uitschakelen, kun je de pagina ook toevoegen aan je Whitelist.

Rapporten exporteren naar CSV / Excel

Een rapport exporteren naar CSV/Excel kan door met de rechtermuisknop op een rapport te klikken en 1 van deze opties te kiezen.

• Download naar CSV.

• Download naar CSV (Excel).

• Download naar Google-spreadsheets.

Exporteren naar CSV/Excel is alleen mogelijk als je bent ingelogd op een Google-account.

CSVexport-gif-1

Meer doen met Analytics & Data

Inzicht leidt tot meer vragen, wat leidt tot meer dashboards. Het is onmogelijk om elke vraag met een dashboard te beantwoorden, maar we willen toch aan jouw behoeften voldoen. En daarom hebben we een geavanceerde API-oplossing om de gegevens te verzamelen die je nodig hebt.

1. De doe-het-zelf-optie - Web1on1 Metrics API

Haal gegevens op uit het Automotive Messaging Platform en gebruik ze voor je bedrijf via onze Metrics API. Je kunt berichtverkeer-gegevens integreren in je eigen rapportage via populaire BI-tools zoals Google Data Studio, Tableau en PowerBI.

Zie onze Developers Guide of duik rechtstreeks in de Metrics API-documentatie.

De Metrics API is gedocumenteerd op de site van de ontwikkelaar, en werkt met dezelfde API-referenties als andere eindpunten.

Het bestaat uit een basis "snapshot" eindpunt, dat ook wordt gebruikt om de dashboards cijfers weer te geven.

Voor geavanceerde statistieken stellen we een cube.js beschikbaar REST API https://cube.dev/docs/rest-api

De API-referentie bevat meer informatie over de eindpunten https://api.web1on1.chat/#metrics

2. Laat ons je helpen - Web1on1 BI-Experts maatwerk dashboard aanvragen

Web1on1 BI-Experts zijn beschikbaar om aangepaste rapporten te bouwen, volgens dit proces:

1. Je stuurt ons een korte brief over welke gegevens (of beter: inzichten) je wilt ophalen en hoe we dit moeten visualiseren.

2. Web1on1 BI Expert zal je verzoek beoordelen.

3. We zullen een meeting organiseren om de verwachtingen af te stemmen (een BI-expert zal hierbij betrokken zijn).

4. Als alles goed is, stuurt Web1on1 een offerte op basis van de overeengekomen specificaties. De offerte bevat een geschat aantal uren voor ontwikkeling (inclusief één reviewronde) en een maandelijkse vergoeding voor dashboard onderhoud en abonnementen (database / BI tooling).

5. Je gaat akkoord met de offerte en Web1on1 stuurt je de levertijd.