🔧 Web1on1 platform werkt niet

Problemen met de toegang tot het messaging platform? Hier zijn enkele probleemoplossing tips om je weer online te krijgen

Als je geen verbinding kunt maken met Web1on1 of deze stopt plotseling met werken, zijn hier enkele stappen die je kunt nemen om de boel weer werkende te krijgen.

Wat eerst te doen

Problemen met de verbinding met het platform kunnen wijdverspreid zijn, dus het eerste wat je kunt doen is de Web1on1 status pagina controleren om de huidige status van onze servers te zien. Als het systeem groen is zonder operationele problemen kan het probleem zich lokaal voordoen.

Probeer de onderstaande tips voor probleemoplossing als je een van de volgende problemen ondervindt:

• Web1on1 is niet toegankelijk vanuit het kantoor, maar wel elders;
  • Ik zie een pop-up bericht die aangeeft dat de verbinding met de server is verbroken;
  • Ik zie een pop-up die aangeeft dat Web1on1 opnieuw geladen moet worden;
  • Ik kom helemaal niet op de website.

Probleemoplossing tips

Als je nog steeds problemen ondervindt nadat je de bovenstaande stappen hebt geprobeerd, neem dan contact op met ons Support Team via onze Help Center Chatbot. Zorg ervoor dat je precies aangeeft welke stappen je al hebt geprobeerd, zodat we je beter kunnen helpen.

Als je een unieke error zin/code ziet, moet je die noteren zodat je die naar ons Support Team kunt sturen als de onderstaande tips voor probleemoplossing je probleem niet oplossen.

Verbinding maken met Web1on1 via een bedrijfsfirewall

Als je thuis of elders toegang hebt tot het Web1on1-platform, maar op kantoor niet online kunt komen, ligt het probleem waarschijnlijk bij de firewall of proxy van je bedrijf. Je kunt je connectiviteit hier testen - als deze site zegt dat je een succesvolle WebSocket-verbinding hebt, is het probleem niet gerelateerd aan een firewall.

Als je niet kunt verbinden, moet je het volgende doen

• Vraag je IT-afdeling om veilige websocket verbindingen naar api.web1on1.chat toe te staan of te whitelisten.
  • Vertel hen dat protocolondersteuning nodig is voor websockets (wss://) en http (https://).
  • Beide naar:
    • host: api.web1on1.chat.
    • port: 443 (standaard poort).

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken moet je misschien je anti-virus of firewall bijwerken naar de laatste versie om ervoor te zorgen dat deze je verbinding niet blokkeert.

Browser extensies uitschakelen

Hoe je dit doet, hangt af van de browser die je gebruikt. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat niets de verbinding met Web1on1 belemmert (bijvoorbeeld software voor ouderlijk toezicht of ad-blocking).

Om browser extensies uit te schakelen:

Als je Chrome gebruikt, probeer de incognitomodus te gebruiken (deze gebruikt geen browserextensies) om toegang te krijgen tot Web1on1.

Update je browser

Onze Web1on1 widget ondersteunt alleen de meest recente, officiële browserversie. Je kunt problemen ondervinden met Web1on1 als je een verouderde versie van een browser gebruikt. Zorg ervoor dat je de best mogelijke ervaring hebt met Web1on1 door je browser te updaten naar de laatste versie.

Om je browser te updaten:

Verwijder browser geschiedenis & cache

Om je geschiedenis te wissen:

Schakel het vakje Wachtwoorden uit bij het wissen van de geschiedenis als je wachtwoorden wilt behouden die je in je browser hebt opgeslagen.

Ondersteunde browsers

Probeer een andere browser of computer te gebruiken dan degene die je momenteel gebruikt. Dit zorgt ervoor dat er geen vreemde extensies of malware actief is.

Web1on1 werkt met de laatste versies van:

Niet ondersteunde browsers

Web1on1 werkt niet met:

• Internet Explorer 10

• Internet Explorer 11

• Opera

• Developer of Beta versies van ondersteunde browsers

Web1on1 is een moderne web applicatie die gebruik maakt van meerdere van de nieuwe mogelijkheden van HTML5, CSS3 en JavaScript. Verschillende browers interpreteren deze nog steeds op verschillende manieren. Deze verschillen kunnen mogelijk ernstige bugs veroorzaken - zoals gegevens die niet worden opgeslagen, of gegevens die beschadigd raken en goede gegevens overschrijven.

Om je gegevens te beschermen en ervoor te zorgen dat de functionaliteit van het platform correct wordt geleverd testen en ontwikkelen we voor de lijst van compatibele browsers en blokkeren we de toegang tot Web1on1 vanuit de browsers die hierboven als incompatibel zijn vermeld.