📹 Video Chat problemen

Video Chat problemen gerelateerd aan je browser of netwerk

Algemene Tips

Browsers: Video meetings werken momenteel het beste met de Chrome/Chromium browser.

Onderbrekingen in audio en video: Korte onderbrekingen in audio en video zijn volkomen normaal. Als verschillende deelnemers echter permanente problemen hebben moet je eerst de videokwaliteit verminderen. Met de drie puntjes rechtsonder kun je de kwaliteitsinstellingen oproepen en de videokwaliteit verlagen. Als ook dit geen effect heeft kun je het volgende proberen:

• Gebruikt één van de deelnemers een Firefox browser? Dan moet deze deelnemen veranderen naar een Chrome of Chromium browser. The gedeeltelijk incorrecte implemenatie van WebRTC in de Firefox browser zorgt helaa vaak voor problemen met videogesprekken.

• Geen bestanden delen, streamen enz. - in ieder geval niet tijdens de duur van de videoconferentie. Je moet ervoor zorgen dat er voldoende bandbreedte beschikbaar is voor downloaden en uploaden.

Echo of harde piepgeluiden: Het feedback-effect treedt vaak op tijdens een videoconferentie - d.w.z. een luid gepiep. Een headset of koptelefoon met een aparte microfoon kan helpen.

Browser Problemen

Problemen kunnen zich voordoen afhankelijk van de browserversie en geinstalleerde add-ons. Mogelijke problemen:

• WebRTC gedeactiveerd: Je kunt het vrijgeven van het lokale IP-adres via WebRTC voorkomen met add-ons zoals uBlock Origin of ingrepen in de browser. Als dergelijke add-ons of instellingen actief zijn, zal een videoconferentie niet werken.

• Geen toegang tot webcam: Wanneer je toetreedt tot een videogesprek, kan het voorkomen dat de browser geen toestemming heeft of geen toegang tot de webcam heeft (camera & microfoon). Het kan helpen om de browser af te sluiten, opnieuw te openen en het videogesprek opnieuw te betreden.

• Firefox versie 71 en hoger: Helaas doen zich in de huidige Firefox-versies vaak video- en audioproblemen voor. De ontwikkelaars van Jitsi Meet zijn op de hoogte van het probleem en werken al aan een oplossing - maar deze zal niet op korte termijn verschijnen. Als je problemen ondervindt met de huidige Firefox-versies, raden wij je aan de extended support release versie van Firefox te gebruiken of over te stappen op Chrome / Chromium.

Netwerk Problemen

Als je uitgaande netwerkverbindingen filtert met een desktop- of netwerkfirewall, moeten de volgende poorten openstaan (voor beide domeinen) om verkeer naar de Jitsi Meet-server toe te staan:

Poort

Doel

443 TCP

Voor algemene toegang to Jitsi Meet

4443 TCP

Voor fallback netwerk video/audio communicatie (wanneer UDP bijvoorbeeld geblokkeerd is)

10000 UDP

Voor algemene netwerk video/audio communicatie

Eindgebruikers voeren alle vergaderingen uit via het domein video.cht.onl. Agenten hebben toegang tot vergaderingen via de domeinen app.web1on1.chat en api.web1on1.chat.

Meer informatie

Voor meer details over het gebruik van Jitsi kun je ook de  Jitsi FAQ raadplegen. Slechts een deel van alle configuratie-opties van Jitsi is ingeschakeld in onze video-interface en daarom zie je veel meer opties in de documentatie van Jitsi. Mist u iets? Laat het ons weten!