Gebruik je eigen e-mailadres met Web1on1

Je kunt e-mails verzenden en ontvangen vanuit het Web1on1 platform met je eigen domein. Hier lees je hoe je dit kunt instellen.

Web1on1 gebruikt de e-mailservice Mailgun voor het verzenden en ontvangen van externe e-mailadressen met uw domein.  Om de service te configureren moet je eerst een Mailgun account aanmaken en je domein toevoegen voordat je deze configureert in Web1on1.

Stap 1: Maak een Mailgun account aan

1. Maak een account aan via Mailgun door naar de registratiepagina te gaan. Let op, Mailgun is een betaalde dienst.
  2. Voeg je eigen domein of subdomein toe aan je Mailgun account. Je kunt een domein gebruiken, hoewel we aanraden om een subdomein te kiezen, zoals conversaties.<jouwdomein>.nl.  Je kunt later beslissen wat het volledige e-mailadres moet zijn.
    Meer informatie over het toevoegen van een domein in Mailgun
  3. Nadat je het domein succesvol hebt toegevoegd, zie je de DNS (Domain Name System) records van je domein. Zie screenshot hieronder hoe deze pagina eruit ziet.
    Voeg de DNS-records van je domein toe aan je DNS-provider. Je IT-team kan dit voor je doen.
  4. Na het toevoegen van je DNS-records aan je DNS-provider moeten alle records worden geverifieerd. Zie bovenstaande schermafbeelding (groen gemarkeerd).

Stap 2: Configureer uw account in het Web1on1 platform

1. Controleer je Mailgun API-sleutel. Zie onderstaande afbeelding waar je deze kunt vinden in je Mailgun account.

2. Log nu in op het Web1on1 platform en ga naar je organisatie.
  3. Nu is het tijd om te beslissen wat je volledige e-mailadres moet worden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om info@ voor je domein of subdomein te configureren, om het e-mailadres info@conversaties.yourdomain.com te maken. Zorg ervoor dat het deel na @ hetzelfde is als wat je hebt gekozen in stap 2 van de Mailgun setup.
  4. Ga in de navigatie naar Kanalen en klik op de e-mailintegratie. Klik vervolgens op Eigen domein.

5. Vul je Mailgun API key in die je in stap 1 hebt gekopieerd.
  6. Vul het e-maildomein in dat je hebt ingesteld in Mailgun.
  7. Vul het volledige e-mailadres in dat je in stap 3 hebt geconfigureerd.
  8. Klik op Service maken
  9. Klaar!

Je kunt nu e-mails naar je klanten sturen vanuit het Web1on1 platform.